Academia Sportului 2.0

Academia Sportului 2.0

Scop și Obiective

Practicarea unui sport de performanță sau nu, este o parte indispensabilă a vieții cotidiene. Prin acest proiect încercăm să îi învățăm pe elevii bucureșteni ai claselor 0 – XII (împărțiți pe clasele 0-IV, V-VIII si IX – XII)  importanța sportului, încercăm să îi educăm pe copii să aibă o viață activă și sănătoasă și să le inspirăm idea de apartenență la ceva mai mare și mai complex, prin activități sportive.

Conform datelor din anii trecuți, ne așteptăm să avem peste 1000 de elevi din clase 0 – IV, peste 5000 de elevi din claseleV – VIII și peste 10.000 de elevi pentru clasele IX – XII. În vederea implementării proiectului vom încheia parteneriate cu asociații și federații sportive, parteneriate cu companii de radio, parteneriate cu mediul privat. De asemenea, vom asigura mobilizarea grupului țintă, prin profesori sau antrenori coordonatori.Conform unui studiu al U.E., aproximativ 60% dintre români aleg să nu facă niciodată sport.

Conform unui studiu al evz.ro pe un eșantion de 1.102 persoane, sportul de performanță este practicat de aprox. 17% dintre copiii respondenților, unele din principalele motive indicate de aceștia ar fi lipsa posibilităților financiare(19%), distanța până la cel mai apropiat club sportiv(19%) sau lipsa de interes/concentrare pe școala/vârstă (11%).

Activități

  • Înscrierea și împărțirea participanților pe echipe, antrenori și sporturi.
  • Susținerea unor cursuri de pregătire specifice pentru fiecare sport în parte(împărțite pe niveluri de pregătire);
  • Organizarea unor cantonamente sportive;
  • Organizarea unor competiții sportive între echipele participante la cantonamentele și cursurile realizate;
  • Finaliștii fiecărui sport ales în parte vor putea beneficia de școli de pregătire internaționale de profil ale echipelor sau școlilor de pregătire de renume, iar restul echipelor câștigătoare, în funcție de punctajele obținute, vor merge în taberele și stagiile PROEDUS.
  • Proiectul se adresează elevilor claselor 0 – XII.

Rezultate și Impact

    Ne dorim motivarea cât mai multor elevi bucureșteni spre a da o mai mare atenție sportului și mișcării, acesta fiind un factor foarte important în viața tuturor spre o mai bună dezvoltare sănătoasă, fizică dar și psihică.Motivarea părinților să prioritizeze sportul în viața de zi cu zi a copiilor prin punerea la dispoziție a serviciilor unor antrenori profesioniști, terenuri de profil, prin a facilita întărirea relațiilor dintre elevi și consolidarea unor prietenii de lungă durată.

Părerea dumneavoastră pentru noi contează foarte mult, motiv pentru care vă invităm să răspundeți la câteva întrebări, cu scopul de a îmbunătăți în permanență activitățile noastre.

Nume Email
1. Ati participat vreodata la activitatile PROEDUS?
2. Ati participa la acest proiect?
3. Ce imbunatatiri credeti ca ar merita acest proiect?
4. Ce tipuri de activitati/ateliere v-ar placea sa desfasurati in cadrul acestui proiect?
5. Ce ați vrea să ne spuneți și nu v-am întrebat?

© 2019 Centrul de proiecte educationale si sportive Bucuresti. Toate drepturile rezervate