Parteneriat pentru educatie

PROEDUS ŞI ISMB – PROIECTE ŞI CURSURI GRATUITE PENTRU COPIII BUCUREŞTENI

PROEDUS, adică Centrul de Proiecte si Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret al Primăriei Municipiului Bucureşti, este o instituţie de interes public înfiinţată în vara anului 2009, prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, la iniţiativa şi cu susţinerea Primarului General SORIN OPRESCU.

Proiectele destinate copiilor şi tinerilor au constituit o prioritate majoră pentru SORIN OPRESCU încă din vara anului 2008, angajamentul asumat în 10 iunie 2008, prin semnarea Contractului pentru Educaţie, împreună cu ŞCOALA DEMOCRAŢIEI, fiind onorat printr-un amplu, atractiv şi diversificat portofoliu de programe şi activităţi la care au participat până în prezent peste 280.000 de elevi de toate vârstele.

Taberele şi excursiile elevilor activi şi merituoşi se disting prin criterii judicioase de selecţie, prin condiţii deosebite de cazare, masă şi relaxare, şi nu în ultimul rând prin cei peste 36.000 de participanţi înregistraţi în perioada 2008 – 2012, încurajarea şi recompensarea prin sejururi gratuite la mare şi la munte, în ţară şi în străinătate, precum şi antrenarea copiilor şi tinerilor în activităţi de vacanţă tematice şi de divertisment, fiind principii de bază care au consacrat PROEDUS al PMB ca un actor principal în peisajul socio-educaţional bucureştean.

Parteneriatul deosebit de util cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti vine să sprijine în mod decisiv realizarea acestor iniţiative, profesionalismul şi aportul inspectorului şcolar general CONSTANTIN TRĂISTARU, al inspectorului şcolar general adjunct LILIANA TODERIUC, precum şi al întregii echipe de inspectori, directori şi profesori din unităţile şcolare partenere contribuind la succesul tuturor acestor demersuri socio-educative dedicate tinerei generaţii.

Anul 2013 debutează deja în forţă, cu un portofoliu generos de cursuri gratuite şi de stagii aplicative destinate elevilor tuturor claselor din învăţământul preuniversitar bucureştean.

Managementul proiectelor, leadership, dans sportiv, actorie, web-design, modeling, artă fotografică şi managementul afacerilor sunt domeniile de interes în care se vor pregăti cei 1.320 de liceeni, pe durata a 10 şedinţe de câte 2 ore, cei mai merituoşi urmând a fi recompensaţi cu tabere gratuite la mare în vara acestui an.

Engleza, spaniola, italiana, germana şi franceza îşi vor dezvălui secretele lingvistice şi culturale celor 1.760 de elevi ai claselor V – VIII, în cadrul a 12 şedinţe de câte 2 ore, premiile în tabere gratuite la mare venind în întâmpinarea efortului şi performanţelor micilor cursanţi.

Nici copiii claselor I – IV nu au fost uitaţi, prichindeii având posibilitatea iniţierii în domeniile dans sportiv, arte marţiale, patinaj şi înot, un efectiv de 830 de elevi fiind gata de start, şi ei beneficiind de premii constând în excursii la munte în primăvara acestui an.

Multimedia Educaţional vine să completeze această ofertă de formare destinată elevilor bucureşteni, prin aportul organizaţional, managerial şi financiar al PROEDUS – PMB, cu sprijinul competent şi consistent al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu implicarea meritorie a Universităţii SPIRU HARET, instituţie de învăţământ superior care a sponsorizat dotarea a 35 de laboratoare multimedia amplasate în cele 35 de licee partenere din cadrul acestui proiect.

Multimedia Educaţional oferă pentru 620 de liceeni şansa de a se pregăti şi de a debuta în cariera de jurnalist, domeniile de formare în radio, presă scrisă şi televiziune, sub atenta îndrumare a unor profesionişti consacraţi în sfera presei româneşti.

Cele 12 şedinţe a câte 20 de ore de jurnalism din modulul de bază vor deschide perspectiva specializării ulterioare în radio, presă scrisă şi televiziune pentru cei mai talentaţi şi cei mai dedicaţi liceeni, stagiile aplicative care se vor desfăşura până la finele anului venind în întâmpinarea potenţialului şi dorinţei lor de afirmare în peisajul media.

PROEDUS – PMB şi ISMB au în plan multe alte proiecte şi activităţi comune utile şi atractive destinate elevilor bucureşteni pentru anul 2013, unele acţiuni fiind deja în plină derulare, dar despre aceste iniţiative vom vorbi în viitoarele articole găzduite cu generozitate de o revistă de referinţă în mediul şcolar, aşa cum este TRIBUNA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI.

Dovadă că în peisajul educaţional bucureştean se petrec o serie de lucruri frumoase şi interesante despre care merită vorbit, iar instituţii precum PROEDUS şi ISMB chiar se preocupă în mod constant de formarea, consilierea, integrarea şi afirmarea copiilor şi tinerilor Capitalei.

FLORIN DIACONESCU – DIRECTOR PROEDUS PMB

Articol publicat în TRIBUNA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI, 28 ianuarie – 3 februarie 2013

© 2019 Centrul de proiecte educationale si sportive Bucuresti. Toate drepturile rezervate