Ambasada Republicii Federale Germania în România.
Bradul de Crăciun tradițional german este împodobit cu decorațiuni naturale: steluţe din paie, figurine de lemn pictate manual și mici jucării, uneori și nuci sau mere de mici dimensiuni aurite (în zilele noastre se folosesc mai ales globuri de Crăciun aurii sau roșii). Lumânările din ceară de albine sunt, de asemenea, nelipsite și se aprind în Ajunul Crăciunului, când copiii își despachetează cadourile (“Bescherung”). Steaua din vârful bradului provine din regiunea Erzgebirge (Munţii metaliferi).
Tradiția de a aduce crenguțe sau pomi în casă și de a le decora de Crăciun a început în secolul al XV-lea, în sudul Germaniei – se spune că breasla brutarilor a împodobit primul brad în anul 1419, la Freiburg.
Pentru a scurta așteptarea Crăciunului pentru copii, în Germania se pregătesc din timp calendare de Advent cu 24 de mici surprize. În fiecare zi, până în Ajunul Crăciunului, se poate deschide un săculeț sau o uşiţă pentru a descoperi surpriza dinăuntru.
De mai bine de 100 de ani, în perioada premergătoare Crăciunului, sunt nelipsite coronițele de Advent: ramurile de brad sunt împodobite cu decorațiuni și cu patru lumânări, iar în fiecare duminică de Advent se aprinde încă o lumânare până când toate cele patru lumânări sunt aprinse în cea de-a 4 a zi Adventului.
Celebre în întreaga lume sunt şi târgurile germane de Crăciun, care își au originile în Evul Mediu. Începând cu anul 1310, au existat târguri festive la München, Dresda, Nürnberg și în alte orașe, unde se vând până în zilele noastre dulciuri tradiționale, cum ar fi Stollen (o prăjitură cu stafide și migdale) și turtă dulce, dar şi vin fiert.
Pentru a licita completati urmatorul formular :