AFI HUB PROEDUS – Te conectează la educația viitorului!

 

Primăria Municipiul București, prin PROEDUS, instituție coordonată de către Direcția Cultură, Învățământ, Turism, a demarat proiectul pilot  AFI HUB PROEDUS – Te conectează la educația viitorului, cel mai mare hub educațional din București !

Proiectul a fost  dedicat copiilor, părinților, cadrelor didactice și organizațiilor non-guvernamentale din domeniul educației și s-a desfășurat în incinta Centrului Comercial AFI Cotroceni, etajul 1, în condițiile respectării tuturor normelor de protecție și distanțare socială, în contextul pandemiei actuale.

Peste 23.000 de vizitatori și 8.050 de voluntari au participat la: workshop-uri, training-uri, sesiuni de formare, dezbateri, concursuri de cultură generală, la activități multimedia, expozitii interactive, expoziția despre corpul uman sau la experimentele chimice din cadrul laboratorului de științe.

 

Într-un spațiu generos, PROEDUS a construit cadrul potrivit de consultare, dialog și socializare între profesorii, părinții, elevii bucureșteni și societatea civilă în general, pe care îi susținem și îi încurajăm  să dezvolte inițiative inovative care să țină pasul cu evoluția modelelor din domeniul educației.

Obținerea spațiului din AFI Cotroceni s-a realizat în baza unui parteneriat gratuit între cele două părți. Amenajarea HUB-ului s-a realizat cu sprijinul sponsorilor. Cuantumul sponsorizarilor a depășit  1.500.000 de lei.

 

Hub-ul a fost deschis timp de 218 zile, intrarea a fost gratuită iar accesul în zonele comune s-a făcut la liber, în limita unui număr rezonabil de vizitatori, în conformitate cu reglementările în vigoare.

 

PROEDUS a pus la dispoziție și cursuri de parenting, cursuri de dezvoltare personală și soft skills , workshop-uri, conferințe și ateliere tematice pentru care accesul s-a facut cu programare online. Acestea a fost organizat zilnic și a fost actualizat calendarul săptămânal cu noi tematici, invitați de renume, profesioniști în diferite domenii.

 

 

 

Descrierea activităților 

 

AFI HUB PROEDUS – Te conectează la educația viitorului!

Cei trei actori din educație: elevii, părinții și profesorii pot participa la workshop-uri, training-uri, sesiuni de formare, dezbateri și concursuri de cultură generală, precum și activități multimedia, în cadrul unui studio de radio/televiziune sau se pot bucura de expoziții din domeniul revoluțiilor științifice. Aceste activități sunt dedicate, în special, liceenilor însă, hub-ul a oferit surprize și pentru copiii din segmentul de vârstă 4-14 ani, precum și expoziții cu informații utile despre corpul uman, experimente chimice din cadrul laboratorului special amenajat s.a.

 

Profesorii s-au putut bucura de un spațiu in care au putut dezbate teme din domeniul educației non-formale, s-au organizat workshop-uri și consultări, dar au si participat, alături de părinți, la sesiuni de consiliere și formare.

 

Noul Hub PROEDUS a oferit vizitatorilor experiențe vizuale-multimedia care le-a dezvoltat copiilor capacitatea de a transmite informația în imagini.

 

            Copiii au putut explora lumea fascinantă a științei prin experimente chimice, adaptate în funcție de vârsta acestora. Aceste activități l-a stimulat copiilor creativitatea și pofta de cunoaștere. Experiența laboratorului de chimie de la „Muzeul Copiilor”, unde, timp de 4 luni s-au realizat peste 500 de experimente, la care au participat aproximativ 12.000 de mici savanți, ne-a determinat să recreăm un astfel de spațiu interactiv, in care efectele imprevizibile ale reacțiilor dintre substanțele folosite și mediul înconjurător.

 

Platforma de e-learning www.hubproedus.ro a putut fi accesată de către toți vizitatorii în zona dedicată cursurilor online, unde au  fost  disponibile 10 calculatoare complet echipate. Pe platformă, copiii au putut alege dintr-o gamă variată de activități: peste 600 de lecții video și audio, 3.000 de fișe de lucru, cursuri, emisiuni, orientare în carieră, quizz-uri, bibliotecă digitală. Pană în prezent platforma are  peste 2 milioane de accesări .

 

AFI HUB PROEDUS a dispus de o zonă expozițională și ateliere interactive, precum și o zonă de  film.

 

Spațiu a avut o  zonă dedicată activităților sportive, prin implementarea unor proiecte și elemente esențiale de nutriție/stil de viață sănătos.

Suntem preocupați de implicarea copiilor in activități sportive prin organizarea de cursuri și cantonamente, competiții inter-clase, inter-școlare, interne și internaționale pentru promovarea sporturilor olimpice și de masă (fotbal, handbal, baschet, tenis de câmp, atletism, volei), dar și a unui stil de viață sănătos și activ. Peste 150.000 de elevi s-au implicat, timp de 10 ani, în activitățile sportive organizate de PROEDUS.

PROEDUS implementează anual, începând din 2014 până în prezent, cel mai mare program de voluntariat dedicat elevilor de liceu – VOLUNTAR PROEDUS 2.0 (peste 5.000 de voluntari pentru anul școlar 2020-2021).

În 2018 am demarat singurul program de voluntariat pentru profesorii bucureșteni la nivel european PROFESOR VOLUNTAR 2.0 (peste 500 de voluntari pentru anul școlar 2020-2021).

 

Vă mulțumim pentru cele 2180 de ore de voie bună, pline de bucurie, entuziasm și dorință de explorare a unui spatiu creat special pentru voi.

 

Ne bucurăm că ați ales să fiți alături de noi într-un număr atât de mare și vă mulțumim pentru momentele minunate trăite împreună!