Felicitări echipei Green Life de la Liceul Teoretic Jean Monnet pentru câștigarea ediției 2023 a apelului de proiecte Bugetare Participativă – Liceul Tău!
Echipa Green Life va fi susținută de către Primăria Municipiului Bucureşti prin PROEDUS să implementeze proiectul „Botanical Beauty în cadrul liceului reprezentat.
Proiectul a reunit cele mai multe voturi din partea bucureștenilor și propune realizarea unor sere cu plante medicinale, aromatice și decorative, organizarea cursurilor de ingrijire a plantelor de sere și solare, de fabricarea produselor de igienă naturale handmade, extragerea uleiului esențial din plantele cultivate în sere cu ajutorul unor specialiști și organizarea de târguri și ateliere tematice.
Primăria Municipiului București prin PROEDUS va premia și membrii echipei cu premii substanțiale pentru implicarea pe care au avut-o în cadrul programului Bugetare Participativă – Liceul Tău.
Totodată dorim să felicităm echipele finaliste pentru implicarea și participarea activă în cadrul apelului de proiecte – Bugetare Participativă – Liceul Tău:
 • Triple M- C.N. Grigore Moisil- proiectul „MultiMediaMoisil”
 • Clock Works- C.N. Gheorghe Șincai- proiectul „Plant Assistant”
 • Vlăstarul- C.N. Spiru Haret- proiectul „Vlăstarul’s Voice”
 • Media Explorers- Liceul Teoretic Jean Monnet- proiectul „Sound Mind
 • Idealiștii- C.N. Sfântul Sava- proiectul „Dansuri Autohtone și Transfrontaliere (DAT)
 • Firefly- Liceul Teoretic Ion Barbu- proiectul „Doza de informație”

Voturi obținute

 1. Green Life – 2438 voturi
 2. Media Explorers – 2195
 3. Clock Works – 1660
 4. Triple M – 468
 5. Firefly – 424
 6. Idealiștii – 322
 7. Vlastaru – 284
Dăm startul competiției de proiecte în cadrul unui nou program de bugetare participativă – Liceul Tău!
Primăria Capitalei, prin PROEDUS, deschide în perioada 24 martie – 28 aprilie formularul de înscriere în cadrul apelului de bugetare participativă dedicat elevilor liceeni din Municipiul București.
150.000 lei pentru implementarea proiectului câștigător în unitatea de învățământ de proveniență a grupului
 
Ce au de făcut elevii? 
Formează o echipă alcătuită din 7 elevi și 1 cadru didactic cu rol de coordonator- din aceeași unitate de învățământ. 
Depun un filmuleț de prezentare și un proiect care să cuprindă cel puțin 2 dintre următoarele teme:
P – Protecția mediului & ecologizare 
R – Revoluții științifice
O – Orientare & tehnici de supraviețuire
E – Educație antreprenorială & financiară
D – Dezvoltare cultural-artistică, multimedia & IT
U – Universul animalelor 
S –  Sport & Stil de viață sănătos
 
Echipele care au avut cele mai bune 36 de idei de proiecte vor pleca în excursia de formare ce va avea loc pe litoralul Mării Negre. Vor învăța despre ce trebuie să facă pentru a avea un proiect eligibil, care poate fi implementat, vor deprinde abilități de project management, educație financiară și leadership. Pentru a-și demonstra abilitățile de implementare și cunoștințele generale, vor concura  într-o competiție de tip quizz- JOIN THE GAME.
 
În funcție de punctajul cumulat de pe toată durata proiectului, primele 7 proiecte clasate în ordine descrescătoare, vor avea ocazia de a fi votate de cetățenii din București.  Proiectul care a adunat cele mai multe voturi va fi susținut cu produsele și serviciile necesare în cuantum de 150.000 lei.
 
Membri echipei câștigătoare vor primi premii substanțiale pentru implicarea pe care au avut-o în cele 8 luni de desfășurare.
 
Prin intermediul acestui program, elevii vor putea să își exprime ideile și să propună proiecte care să îmbunătățească condițiile de învățare și să ofere oportunități noi de dezvoltare.
Liceul Tău este un program care promovează participarea activă a elevilor în procesul decizional și îi încurajează să ia parte la dezvoltarea și îmbunătățirea propriei educații. Prin intermediul acestui program, elevii vor putea să învețe despre procesul de bugetare participativă și vor participa activ la realizarea unui proiect de la A la Z. 
 
Programul ”Bugetare Participativă – Liceul Tău” face parte din participarea Municipiului București la Inițiativa Localitate Prietenă a Copiilor.