O nouă oportunitate unică pentru elevii bucureșteni! Deschidem înscrierile online a celei de-a II-a ediții a programului de orientare școlară și în carieră Vocația Ta.

 Programul VOCAȚIA TA revine cu o nouă ediție, oferind elevilor bucureșteni posibilitatea de a beneficia de servicii de orientare școlară și în carieră complet gratuit. Prin această inițiativă, Primăria Municipiului București prin PROEDUS sub coordonarea Direcției Cultură, Învățământ, Turism dorește să contribuie la integrarea socio-profesională a tinerei generații prin a pune la dispoziție elevilor bucureșteni instrumentele necesare pentru a face alegeri realiste și informate în ceea ce privește viitoarea lor carieră.  Programul oferă servicii de consiliere și orientare vocațională personalizate, precum și activități educaționale inovatoare.

Prin intermediul acestui program, elevii vor fi sprijiniți în identificarea abilităților, aptitudinilor și posibilităților personale, pentru alegerea unei cariere potrivite.

Activitățile educaționale oferite în cadrul programului se adresează nu numai elevilor, ci și familiilor acestora. Înțelegerea schimbărilor comportamentale ale elevilor și susținerea lor în luarea deciziilor importante din viața lor sunt aspecte esențiale pe care le vom aborda în activitățile dedicate membrilor familiilor elevilor.

Printre beneficiile oferite elevilor se numără:

– Servicii de consiliere și orientare vocațională personalizate, adaptate nevoilor fiecărui elev, dosar personalizat pentru fiecare elev;

– Identificarea aptitudinilor și competențelor prin intermediul chestionarelor și testelor incluse în kitul oferit fiecărui elev;

– Activități inovatoare, precum Biblioteci vii, speed interview-uri psihopedagogice și interacțiuni practice de tip fast track to career;

– Evenimente speciale cu speakeri naționali și internaționali, care vor împărtăși din experiența lor în diverse domenii de activitate;

– Vizite la operatori economici și la un târg de meserii și de oferte educaționale, pentru a le oferi elevilor o perspectivă reală asupra diversității de opțiuni profesionale disponibile.

Prin intermediul programului VOCAȚIA TA ne dorim să oferim elevilor bucureșteni șansa de a-și construi un viitor promițător.

Invităm elevii, părinții și profesorii să se alăture programului VOCAȚIA TA și să descopere împreună căile potrivite de dezvoltare personală și profesională.