ZILELE DESCOPERIRII
Scop și obiective
„Zilele descoperirii”- un proiect ce are ca grup țintă publicul larg din Municipiul București și își propune creșterea apetitului familiilor spre redescoperire și informare, printr-o incursiune în lumea științelor și a culturii.
Proiectul se adreseză în special copiilor din școlile primare și gimnaziale, pentru care curiozitatea și jocul reprezintă punctele cheie ale dobândirii de cunoștințe noi în diverse domenii precum: tehnologii noi, chimie, astronomie, fizica, științele naturii, arta, teatru, teatru muzical, intr-un cadru armonios si distractiv.
Proiectul își propune să aducă în atenția elevilor tainele științei și a noilor tehnologii prin crearea unor ateliere în cadru liber deschis – un centru științific/expoziție științifică în aer liber, în care participanții pot lua contact direct cu procesele, fenomenele și tehnologiile expuse. Se va realiza o experiență personală a fenomenelor.
Activități
- Înscrieri – Deși evenimentul este dedicat copiilor și familiilor acestora, activitățile sunt deschise către publicul larg, pretându-se în mod particular Școlii pe Maidan. Activitățile și momentele artistice nu necesită o înscriere prealabilă, însă, pentru a atinge un număr cât mai mare de copii, școlile vor fi programate serii de participanți la eveniment la intervale regulate de timp, astfel încât copiii să se poată bucura de toate activitățile și spectacolele derulate în cadrul festivalului.
- Organizare și desfășurare – Evenimentul durează 2-3 zile și se desfășoară în cadrul spațiului propus la proiectul Școala pe Maidan.
Atât copiii cât și familiile acestora, vor avea ocazia de a se bucura de o multitudine de activități în cadrul Zilele Descoperirii, printre care enumerăm: atelier de astronomie, atelier de chimie organică și/sau anorganică (diverse fenomene ce pot fi exemplificate), oglinzi, caleidoscop și reflecții, atelier de parfumuri, laboratoare de purificare și depozitare a apei, ateliere de realizare a energiei, jocuri cu foc, culori și umbre, forțe de atracție și respingere ( magneți, efectul de magnet al Terrei, forța magnetică a Terrei), VR/Realitatea virtuală, construcția imaginilor între 4 și 7 D, Robotică și Programare, dar și relația OM – Tehnologie (noi sisteme ce facilitează munca oamenilor).
Rezultate și impact
Organizarea un mediu oportun de recreere prin activitățiștiințifice, cultural-artistice și recreative, ca un instrument alternativ de pregătire și dezvoltare a cunoștințelor generale aleparticipanților.
[qsm quiz=18]
Comments are closed