Începe Festivalul Vocea Teatrului Licean Bucureștean, cel mai mare proiect cultural dedicat elevilor bucureșteni!
Cea de-a III-a ediție a evenimentului cultural dedicat promovării artei dramaturgice în rândul elevilor bucureșteni, debutează din 13 mai. 
Festivalul Vocea Teatrului Licean Bucureștean este o platformă de lucru prin care fenomenul cultural veritabil să fie cunoscut și adoptat de către generațiile tinere, facilitându-le astfel descoperirea unor noi forme de exprimare, creativitatea, dezvoltarea pozitivă a imaginației și ocuparea timpului liber de-o manieră sănătoasă, fizică și intelectuală.
După mai bine de 3 luni de repetiții sub coordonarea actorilor profesioniști din 13 instituții de spectacole din subordinea Consiliului General al Municipiului București, trupele de elevi din 27 licee bucureștene sunt mândre să prezinte publicului rezultatul muncii lor creative.
Astfel, programul reprezentațiilor este următorul:
• Trupele de elevi de la Colegiul Naţional “Grigore Moisil” și Liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu” coordonați de către actorii de la Teatrul Ion Creanga vor pune în scenă spectacolele în data de 13 mai 2024. 
• Trupele de elevi de la Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti” și Liceul Teoretic “Eugen Lovinescu” coordonați de către actorii de la Teatrul Constantin Tanase vor pune în scenă spectacolele în data de 14 mai 2024. 
• Trupele de elevi de la Colegiul National Iulia Hasdeu și Liceul Tehnologic “Dimitrie Gusti” coordonați de către actorii de la Teatrul de Comedie vor pune în scenă spectacolele în data de 15 mai 2024.
• Trupele de elevi de la Colegiul Național ”Spiru Haret” și Colegiul Național Cantemir Vodă coordonați de către actorii de la Teatru de Animație Țăndărică vor pune în scenă spectacolele în data de 16 mai 2024.
• Trupele de elevi de la Colegiul Naţional “Elena Cuza” și Liceul ”Româno-Finlandez”  coordonați de către actorii de la Opera Comică pentru Copii vor pune în scenă spectacolele în data de 17 mai 2024. 
• Trupele de elevi de la Colegiul Național “I.L Caragiale” și  Liceul “Profesia”coordonați de către actorii de la Teatrul Odeon vor pune în scenă spectacolele în data de 20 mai 2024.
• Trupa de elevi de la Colegiul Naţional “Aurel Vlaicu” coordonați de către actorii de la Teatrul Dramaturgilor vor pune în scenă spectacolele în data de 20 mai 2024. 
• Trupele de elevi de la Colegiul Naţional “Ion Neculce” și Colegiul Naţional “Sfântul Sava” coordonați de către actorii de la Teatrul Excelsior vor pune în scenă spectacolele în data de 21 mai 2024
• Trupele de elevi de la Colegiul Național Mihai Viteaz și Colegiul Național bilingv G. Coșbuc coordonați de către actorii de la Teatrul Notarra vor pune în scenă spectacolele în data de 22 mai 2024. 
• Trupele de elevi de la Colegiul Tehnic “Mihai Bravu” și Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” coordonați de către actorii de la Teatrul Metropolis vor pune în scenă spectacolele în data de 23 mai 2024.
• Trupele de elevi de la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” și Colegiul Național Matei Basarab coordonați de către actorii de la Teatrul Evreiesc de Stat vor pune în scenă spectacolele în data de 24 mai 2024.
• Trupele de elevi de la Liceul Teoretic Bilingv “Miguel de Cervantes” și Liceul Teoretic “Decebal” coordonați de către actorii de la Teatrul Mic vor pune în scenă spectacolele în data de 27 mai 2024.
• Trupele de elevi de la Colegiul Național ”Școala Centrală” și Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”  coordonați de către actorii de la Teatrul Bulandra vor pune în scenă spectacolele în data de 28 mai 2024. 
• Trupa de elevi de la Colegiul Tehnic”Iuliu Maniu” coordonați de către actorii de la Teatrul Masca vor pune în scenă spectacolul în data de 29 mai 2024.
• Trupa de elevi de la Colegiul Tehnic de Aeronautică “Henri Coandă” coordonați de către actorii de la  Teatrul Stela Popescu vor pune în scenă spectacolul în data de 29 mai 2024. 
Competiția va fi jurizată de personalități ale teatrului românesc și din educație, astfel:
– Prof. Univ. Dr. Bogdana Adina Crețu, Decan al Facultății de Teatru –  U.N.A.T.C;
– Prof. Univ. Dr. Aura Corbeanu, Universitatea de Arte din Târgu Mureş și vicepreședinte executiv al Asociației UNITER –  Uniunea Teatrală din România;
– Domnul Octavian Tiberiu Paun, actor și realizator București FM;
Premiile se vor acorda pentru categoriile: Cea mai bună trupă, Cel mai bun actor principal, Cea mai bună actriță în rol principal, Cel mai bun actor secundar, Cea mai bună actriță în rol secundar, Premiul de popularitate (atât la categoria feminină și masculină), Premiul juriului, Premiul de dicție, Premiul de mișcare scenică.
Câștigătorii vor fi recompensați cu tabere la mare și legitimații de acces la teatrele din subordinea Consiliul General al Municipiului București, prin grija PROEDUS.
Marea finală și premierea câștigătorilor va avea loc în data 30 mai, la Palatul Național al Copiilor, cu începere de la ora 18.00.
Mulțumim pentru dedicarea extraordinară a staff-urilor tehnice și actorilor din Teatrul Mic, Teatrul Metropolis, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Bulandra, Teatrul Dramaturgilor Români, Teatrul Excelsior Bucuresti, Teatrul Nottara, Teatrul de Revista Constantin Tanase, Teatrul de Comedie, Teatrul de Animaţie Țăndărică, Teatrul Odeon, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Masca și Opera Comică pentru Copii.
Festivalul Vocea Teatrului Licean Bucureștean este un proiect implementat de Primăria Municipiului București, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS și Teatrul Excelsior.