ZILELE INTERCULTURALITĂȚII
Scop și obiective
În cadrul proiectului „Zilele Interculturalității” vor fi puse la dispoziție spații special amenajate (căsuțe, corturi tip pagodă ș.a.) pentru reprezentanții Ambasadelor Europene la București, acestea fiind invitate la un dialog intercultural cu tineri bucureșteni, elevi – părinți și profesori, pentru a la promova idealurilor, simbolurilor și tradițiilor europene dar și particularitățile naționale.
Liceele bucureștene vor fi invitate să-și delege o echipă de lucru formata din elevi și profesori care, alături de echipele de lucru ale ambasadelor, vor pregăti standurile și activitățile, întârind astfel relațiile dintre mediul și corpul diplomatic și unitățile de învățământ din București. Practic, PROEDUS va facilita ca fiecare liceu implicat în proiect să primească o țară europeană, iar în parteneriat cu ambasada acesteia, să pregătească standul și activitățile specifice.
Copiii, vor avea oportunitatea să colaboreze alături de reprezentanţii ambasadelor statelor membre ale Uniunii Europene, intrând în contact cu diversitatea culturală şi lingvistică a Europei. Proiectul va avea un impact benefic asupra copiilor, aceştia însușindu-și cunoştinţe legate de apartenenţa la Uninea Europenă, statutul de cetăţean european cât şi colaborarea cu mediul diplomatic acreditat.
Activități:
- Înscriere – Deși evenimentul este dedicat copiilor și familiilor acestora, activitățile sunt deschise către publicul larg, pretându-se în mod particular Școlii pe Maidan. Activitățile și momentele artistice nu necesită o înscriere prealabilă.
- Organizare și desfășurareElevii vor avea ocazia să cunoască diversitatea culturală a peisajului european și vor putea interacționa și discuta cu ambasadorii și diplomații participanți.
Prealabil începerii evenimentului, liceele bucureștene vor trage la sorți (prin reprezentanți profesori sau elevi) o țară europeană. În funcție de țara primită, aceștia vor lua contact cu ambasada ei la București, iar pe durata zilelor interculturalității vor prezenta pe scenă minimum 2 momente specifice țării trase la sorți.
La finalul evenimentului propunem organizarea unui dineu european, ca spațiu de socializare în beneficiul educației bucureștene.
- Rezultate și impact:
- Introducerea copiilor într-un cadru distinct în care vor colabora cu reprezentanții ambasadelor diverselor țări din Europa
- Crearea unui cadru propice pentru deprinderea unor cunoștințe despre tradițiile și cultura țărilor partenere din mediul European;
Deschiderea accesului copiilor la mediul diplomatic;
[qsm quiz=19]
Comments are closed