STRĂZI DESCHISE: CALENDARUL WEEKENDURILOR PIETONALE ŞI PROGRAMUL ARTISTIC DIN WEEKENDUL 9-10 IULIE ÎN CARTIERUL BUCUREŞTII NOI

În weekendul 9-10 iulie, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” activează bulevardul Bucureştii Noi din sectorul 1 cu noi evenimente recreative şi artistice în aer liber. Calea Victoriei şi zonele centrale NU devin pietonale în acest weekend.

„Străzi deschise – București” este un proiect organizat de Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București, PROEDUS – Centrul  de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali.Deşi „Străzi deschise” este conceput ca o serie de weekenduri cu trasee pietonale şi programe artistice outdoor în mai multe zone din oraş, proiectul nu se desfăşoară în fiecare weekend al perioadei estivale din Bucureşti. Având în vedere faptul că, pe durata sezonului cald, în Capitală sunt programate o varietate de alte evenimente stradale, „Străzi deschise” se derulează alternativ în mai multe zone din oraş şi în anumite perioade pentru a permite locuitorilor să se poată bucura în voie şi de alte proiecte în aer liber, fără a aglomera prea mult spaţiul public.

Calendar trasee pietonale centrale / Străzi deschise iulie-octombrie 2022

  • Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei: 16-17 iulie / 23-24 iulie / 30-31 iulie / 6-7 august / 13-14 august / 3-4 septembrie / 10-11 septembrie / 17-18 septembrie / 1-2 octombrie / 15-16 octombrie
  • Șoseaua Kiseleff între str. Arh. Ion Mincu și str. Monetăriei: 16-17 iulie / 30-31 iulie / 6-7 august / 13-14 august / 3-4 septembrie / 1-2 octombrie / 8-9 octombrie

Trasee pietonale în sectoare / Străzi deschise

Zonele pietonale „Străzi deschise” diferă în funcţie de weekendurile de eveniment. Pe lângă traseele pietonale din zonele centrale, proiectul este itinerat pe rând în mai multe cartiere din Bucureşti pentru a ajunge la cât mai mulţi locuitori care să se reconecteze astfel la oraşul în care trăiesc prin evenimente şi activităţi în aer liber. În perioada mai-iulie 2022, „Străzi deschise” a instaurat trasee pietonale în sectoarele 1, 4, 6 şi urmează să activeze, până la mijlocul lunii octombrie, și alte zone și cartiere din Bucureşti prin plimbări urbane şi programe artistice.

Actualizare restricţii de trafic

Începând cu weekendul 2-3 iulie 2022, în weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise”, traficul pe Calea Victoriei și Șoseaua Kiseleff se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00.

Zone pietonale weekendul 9-10 iulie 2022

În weekendul 9-10 iulie, „Străzi deschise” instaurează, între orele 09:00 şi 22:00, traseu pietonal în zona:

  • Bulevardul Bucureştii Noi între Strada Jimbolia şi Strada Subcetate.

Program artistic / Străzi deschise 9-10 iulie 2022

Toate evenimentele weekendului 9-10 iulie la „Străzi deschise” se desfăşoară pe bulevardul Bucureştii Noi din sectorul 1. În ambele zile, locuitorii zonei se pot bucura de spectacole de circ, teatru şi muzică, ateliere pentru copii şi activităţi sportive între orele 10.00 şi 21.00.

Pe lângă zonele de joacă şi mişcare pregătite de Proedus, programul de sâmbătă, 9 iulie include activităţi de seară pentru toată familia. Începând cu ora 17.00, cei mici sunt invitaţi să participe la două ore de atelierecreative şi ateliere de lectură organizate de Biblioteca Metropolitană Bucureşti. Atelierele sunt urmate de un recital de orgă electronică şi un spectacol al Teatrului de Păpuşi „Licurici” al BMB. Maratonul teatrului de păpuşi ţinut de actorii Teatrului de Animaţie Ţăndărică începe sâmbătă la ora 18.30 şi durează peste 2 ore în care spectatorii se pot bucura de zeci de numere de teatru, muzică şi momente haioase. După succesul de weekendul trecut din Calea Victoriei, Circul Metropolitan Bucureşti revine la „Străzi deschise” cu mini-show-ul Acrografica şi Parada costumelor programate pe 9 iulie, între orele 19.30 şi 20.30.Duminică, 10 iulie, Teatrul Stela Popescu aşteaptă copiii între orele 11.00 şi 12.00 la atelierul de joacă „Stela în vacanţă”, iar de la ora 18:30 până la ora 22.00, Teatrul de Animaţie Ţăndărică face atmosferă la Străzi deschise cu spectacolul „Oul sau găina” şi numeroase momente de teatru de păpuşi.