PESTE 15.000 DE PARTICIPANŢI  LA PRIMUL WEEKEND „STRĂZI DESCHISE – BUCUREŞTI, PROMENADĂ URBANĂ”

 

 

Peste 15.000 de bucureşteni şi turişti s-au bucurat de străzi eliberate de maşini în weekendul 30 aprilie – 1 mai 2022 şi au participat la zeci de activităţi culturale şi sportive din cadrul „Străzi deschise – Bucureşti, promenadă urbană”, un eveniment organizat de Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism și alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşticreart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului BucureștiPROEDUS – Centrul  de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali.

 

Proiectul „Străzi deschise” care presupune pietonizarea mai multor străzi din zona centrală a Capitalei (Calea Victoriei și străzile adiacentePiața „George Enescu”Piața UniversitățiiBulevardul Unirii și Șoseaua Kiseleff) și crearea unor spații de promenadă și relaxare în centrul orașului a debutat, astfel, cu succes și va continua în mai multe weekenduri până în 16 octombrie.

 

În cele două zile, în cadrul „Străzi deschise” au avut loc și o serie de evenimente pregătite de mai multe instituţii de cultură ale Capitalei. Astfel, pe Calea VictorieiTeatrul Masca şi Teatrul Ion Creangă au prezentat spectacole de teatru în faţa Muzeului de Istorie al României, iar actorii Teatrului de Revistă Constantin Tănase au jucat un spectacol chiar în faţa teatrului. Tot pe Calea Victoriei, în zona Hotelui Golden Tulip Victoria Bucharest, trecătorii au putut vizita expoziţia de fotografie „La Pas pe Calea Victoriei”, un proiect creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București, ce readuce în prim-plan istoria și parfumul Bucureștiului de altădată. Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti de pe traseul pietonal al „Străzilor deschise” şi-a deschis porţile participanţilor la eveniment şi i-a invitat să viziteze trei expoziţii ale muzeului şi o expoziţie outdoor.

 

Piaţa „George Enescu” şi Şoseaua Kiseleff au găzduit activităţi destinate copiilor în ambele zile de weekend la „Străzi deschise”. Opera Comică pentru Copii a adus cel mai mare puzzle din lume în Piața „George Enescu” şi a pregătit ateliere, parade şi sesiuni de dans pentru cei miciPROEDUS – Centrul  de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București a propus micilor bucureşteni o serie de locuri de joacă pe Şoseaua Kiseleff, unde copiii şi-au putut testa abilităţile în diversele circuite sportive.

 

O plimbare pe Şoseaua Kiseleff în weekendul 30 aprilie – 1 mai a inclus, pentru cei mari, şi expoziţia CREART „Arhitectură şi Regalitate” ce ilustrează influenţa regalităţii în arhitectura din România.

 

În Piaţa Universităţii, a fost inaugurată duminică, 1 maicea de-a 65-a ediție a expoziției internaționale anuale „World Press Photo România”, proiect inclus în seria de evenimente „Străzi deschise – Bucureşti, promenadă urbană” 2022.

 

 

Weekendurile următoare

 

„Străzi deschise” continuă în zona centrală în weekendul 14-15 mai când segmente din Calea Victoriei şi Bulevardul Unirii vor deveni pietonale şi vor găzdui o nouă serie de activităţi artistice şi pentru copii.

 

„Străzi deschise – Bucureşti, promenadă urbană” | 30 aprilie – 16 mai 2022

 

„Străzi deschise – Bucureşti, promenadă urbană” se desfășoară în mai multe weekenduri din perioada 30 aprilie – 16 octombrie 2022 și presupune instaurarea temporară a cinci zone pietonale în zona centrală a orașului, respectiv: Calea Victoriei și străzile adiacentePiața „George Enescu”Piața UniversitățiiBulevardul Unirii și Șoseaua Kiseleff, cu propunerea de extindere a zonelor pietonale şi în afara centrului oraşului, pe mai multe străzi din cele şase sectoare ale Capitalei.

 

Calendarul complet al weekendurilor în care zonele centrale sunt pietonale este disponibil – AICI