Ambasada Regatului Danemarcei în România

 

Bradul de Crăciun al Ambasada Regatului Danemarcei în România a fost inspirat de o tradiție școlară daneză. În fiecare an, la începutul lunii decembrie, fiecare școală organizează o zi de decorare (Klippeklistrerdag). În această zi, toți copiii își creează propriile inimi de Crăciun, muzetrapper, Moș Crăciun și așa mai departe. Decorațiunile sunt amplasate  în jurul sălilor de clasă. Având în vedere acest lucru, Ambasada a muncit din greu pentru a crea cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun confecționate din piese donate de LEGO România. Sperăm ca vă place!

Crăciunul danez este sărbătorit seara pe 24 decembrie, iar atunci țara practic se închide. Chiar și autobuzele orașului nu mai circulă între orele 17.30-22.00, astfel încât toată lumea să se poată bucura de cina alături de familii.

După cină, întreaga familie se unește și dansează în jurul bradului în timp ce cântă colinde tradiționale de Crăciun. Bradul este împodobit cu decorațiuni de casă și uneori cu lumânări aprinse.

Nu există cină daneză de Crăciun fără rață. Rața prăjită este cel mai popular fel de mâncare în rândul oamenilor din Danemarca în Ajunul Crăciunului, consumat de aproximativ trei din patru danezi pe 24 decembrie. Un alt fel de mâncare popular este flæskesteg, care este carne de porc crocantă.

 

Știați?

Desertul tradițional danez de Crăciun este risalamande (budincă de orez) cu sos iute de cireșe. O migdală decojită este ascunsă undeva în bolul de servire, iar persoana norocoasă care o găsește în porția sa primește un mic mandelgave (cadou de migdale).

 

Pentru a licita completati urmatorul formular :

    *produsele sau serviciile trebuie să fie în concordanță cu scopul și obiectul campaniei - sprijinul copiilor aflați în centrele de plasament și casele/apartamentele în regim rezidențial aflate în supravegherea și coordonarea Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului ale tuturor sectoarelor din Municipiul București, a Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București și ONG-uri de profil.