Ambasada Republicii Elene în România

 

Bradul de Crăciun al Ambasadei Greciei a fost pregătit în colaborare cu Camera de Comerț Bilaterală Eleno-Română și Școala Greacă din București „Athena”.

Ramurile sale sunt împodobite cu pliculețe pline cu dulciuri tradiționale grecești de Crăciun – celebrele „μελομακάρονα” („melomakarona”) și „κουραμπιέδες” („kourampiedes”), proaspăt coapte, ambalate individual și gata de gustare.

Decorațiunile de pe brad sunt realizate manual, create de profesorii și elevii Școlii Grecești din București „Athena”. Printre decorațiuni este proeminentă nava, cea mai emblematică dintre decorațiunile grecești de Crăciun. În mod tradițional, în Grecia, în special în insule și zonele de coastă, oamenii decorează nave realizate manual în loc de sau împreună cu brazi de Crăciun; în vremurile mai vechi, copiii mergeau din uşă în uşă cântând colinde de Crăciun purtând mici corăbii în braţe.

Pentru a licita completati urmatorul formular :

    *produsele sau serviciile trebuie să fie în concordanță cu scopul și obiectul campaniei - sprijinul copiilor aflați în centrele de plasament și casele/apartamentele în regim rezidențial aflate în supravegherea și coordonarea Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului ale tuturor sectoarelor din Municipiul București, a Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București și ONG-uri de profil.