Ambasada Republicii Italiene în România.

 

Elevii Școlii Italiene „Aldo Moro” din București au confecționat decorațiuni pentru Bradul Republicii Italiene în România. Fie că este vorba de brăduți de carton în culorile drapelului, fie că sunt decorațiuni interactive cu „zăpadă artificială”, cei mici au lucrat cu măiestrie la toate elementele, reunind simboluri specifice.

 

În Italia pomul de Crăciun au devenit o tradiție în a doua jumătate a secolului al XIX-lea datorită reginei Margherita de Savoia, care l-a împodobit în Palazzo del Quirinale din Roma.

Mâncărurile tipice de Crăciun ale diferitelor regiuni italiene sunt multe și variate, însă merită menționată în special mămăliga cu cod și lesso cu sosuri în Veneto; agnolotti fiert, condimentat cu sosuri în Piemont; carbonade (carne de vită gătită în vin roșu) în Valle d’Aosta; canederli și icre în Trentino și multe alte delicatese. Acestea fiind spuse, o constantă a tuturor meselor italiene de Crăciun sunt fructele uscate și deserturile, cum ar fi panettone, torrone și pandoro.

 

Pentru a licita completati urmatorul formular :

    *produsele sau serviciile trebuie să fie în concordanță cu scopul și obiectul campaniei - sprijinul copiilor aflați în centrele de plasament și casele/apartamentele în regim rezidențial aflate în supravegherea și coordonarea Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului ale tuturor sectoarelor din Municipiul București, a Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București și ONG-uri de profil.