Ambasada Republicii Slovace în România.

 

Pentru decorarea bradului s-au folosit decorațiuni realizate manual și surprize dulci. Îmbrăcați în costume tradiționale, veniți tocmai din zona Bihorului 3 copii, alături de coordonatorul acestora, au călcat pragul Muzeului Copiilor pentru a decora cu multă grijă bradul. În sperața că va ajunge într-o casă primitoare, ei au venit de departe pentru a fi de ajutor copiilor aflați în situații de risc.

 

Tradițiile din Slovacia se leagă de împodobirea brazilor cu turtă dulce, iar în ajun se mănâncă la primul fel o vafă/napolitană unsă cu miere și nuci sau cu usturoi, pentru a fi sau a rămâne sănătos tot anul.

De Crăciun se obișnuiește și să se pună un solz de pește sub farfurie pentru noroc. De asemenea,  există obiceiul lansării vaporașelor cu lumânări formate dintr-o coajă de nucă în care se pune o lumânare aprinsă. Pentru a-și afla destinul, înainte de a a-l lansa pe apă, fiecare poate pune o întrebare, iar mișcările vaporașului îi vor răspunde.

 

Pentru a licita completati urmatorul formular :

    *produsele sau serviciile trebuie să fie în concordanță cu scopul și obiectul campaniei - sprijinul copiilor aflați în centrele de plasament și casele/apartamentele în regim rezidențial aflate în supravegherea și coordonarea Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului ale tuturor sectoarelor din Municipiul București, a Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București și ONG-uri de profil.