Ministerul Afacerilor Externe împreună cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

 

Ministerul Afacerilor Externe împreună cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București dăruiesc un brad dedicat aniversării a 85 de ani de la înființarea muzeului.  Acesta este împodobit cu elemente tradiționale românești, confecționate manual, de către doamna prof. Luminița Voica, meșter popular și artist plastic, împreună cu elevii Liceului Genesis din București.

Simbol al sărbătorilor de iarnă, bradul există în tradițiile românești cu mult înainte de era creștină, fiind prezent la cele mai importante obiceiuri și evenimente românești din viața unui om: botezul, căsătoria și înmormântarea. Se consideră că bradul aduce noroc, viață lungă, prosperitate și fertilitate, motiv pentru care oamenii își împodobesc casa cu crengi de brad. În ziua de azi, obiceiul împodobirii bradului are loc în Ajunul Crăciunului sau în noaptea de Crăciun, când Moș Crăciun aduce, pe lângă cadouri, și bradul frumos împodobit cu globuri și beteală.

Din dragoste pentru cei mici, sperăm ca brăduțul să își găsească un cămin cald și primitor, iar în schimb, magia Crăciunului să ajungă la copiii din instituțiile care îi au în grijă! Bradul este în ghiveci, iar după perioada sărbătorilor de iarnă acesta poate fi plantat în curtea casei sau într-o pădure restituind naturii darurile pe care aceasta ni le oferă în fiecare an.

Pentru a licita completati urmatorul formular :

    *produsele sau serviciile trebuie să fie în concordanță cu scopul și obiectul campaniei - sprijinul copiilor aflați în centrele de plasament și casele/apartamentele în regim rezidențial aflate în supravegherea și coordonarea Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului ale tuturor sectoarelor din Municipiul București, a Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București și ONG-uri de profil.