Descoperă o lume magică din 25 august, la Muzeul Copiilor,  în noua expoziție interactivă și educativă -  FABRICA DE JUCĂRII !

Micuții bucureșteni și nu numai, vor intra într-un univers al copilăriei unde jucăriile și jocurile vor prinde viață odată cu implicare acestora. Aici este locul în care vor descoperi informații interesante despre jucării – de la istoria lor și materialele  folosite la construcția și asamblarea acestora, până la procesul de reciclare, a jucăriilor vechi și noi.

Expoziția interactivă Fabrica de Jucării va fi un spațiu al creativității construit special pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani, unde alături de întreaga familie pot explora și se pot distra împreună.

Cu cele mai surprinzătoare jocuri, elemente speciale, echipamente interactive și efecte vizuale și auditive spectaculoase, această expoziție vă oferă o experiență inedită și memorabilă.

 

Expoziția propune mai multe zone tematice captivante:

 

 1.”Din ce sunt confecționate jucăriile?” – aici vom afla despre materiile prime utilizate în fabricarea jucăriilor, proveniența și prelucrarea acestora.

  1. ”Cum se prelucrează jucăriile?” – copiii vor putea explora utilajele și tehnicile de prelucrare a materiilor prime, cum ar fi lemnul, plasticul, metalul și multe altele.
  2. “Cum se asamblează jucăriile?” – copiii vor învăța despre design, inginerie și prototipare, explorând procesul de asamblare a jucăriilor.
  3. “Zona de construcții”- într-un atelier specializat, cu ajutorul imaginației și a diverselor materiale de contrucții, copiii vor putea creea propriile jucării. Micii constructori vor avea propriul lor atelier, unde vor putea da frâu liber imaginației și vor putea crea cu ajutorul diverselor materiale de construcție.

   5.”Colectare și reciclare jucării” – aici vom învăța importanța colectării și reciclării jucăriilor, promovând astfel un comportament responsabil față de mediu.

  6.Fabrica de Jucării” aduce prim-plan și o zonă a inovațiilor și schimbările radicale aduse de revoluția tehnologică în industria jucăriilor. Copiii vor putea descoperi jucării interactive și electronice, jocuri video și console de jocuri, tehnologii precum realitatea virtuală și augmentată, roboți și jucării programabile, imprimare 3D și multe altele. Această secțiune va oferi o perspectivă fascinantă asupra viitorului jucăriilor.

Muzeul Copiilor este un hub interactiv multifuncțional de învățare non-formală și experiențială în care copiii pot explora, învăța și se pot distra în același timp. De-a lungul anilor, Muzeul Copiilor a devenit o destinație preferată pentru familii, oferind expoziții interactive și educaționale menite să inspire și să încurajeze imaginația și creativitatea copiilor.