Ambasada Regatului Suediei în România

 

Bradul decorat de Ambasada Regatului Suediei este complet ecologic – toate decorațiunile sunt realizate din hârtie, lemn, sticlă și metal – NU există niciun element decorativ din plastic. Bradul este în ghiveci pentru a putea fi replantat. Micul sat din turtă dulce conține elemente specifice Suediei: Julbok (capră din paie) și Dahlahäst (caluțul Dhala) și bineînțeles pepparkakor (turtă dulce).

 

Prima duminică a Adventului vine cu aproximativ patru săptămâni înainte de Crăciun. Atunci oamenii aprind prima lumânare din sfeșnicul de Advent, un obicei care datează din anii 1890. Acesta este întotdeauna un eveniment special, așteptat cu nerăbdare. În fiecare duminică până la Crăciun, se aprinde o lumânare (și se stinge după un timp), până când toate cele patru lumânări se aprind. Și în fiecare dintre aceste duminici, mulți suedezi se bucură de glögg – un vin fiert, picant, cu migdale și stafide albite – și pepparkakor (biscuiți din turtă dulce).

 

Cu fiecare duminică de Advent, așteptările copiilor cresc. La televizor există o emisiune specială de Crăciun pentru tineri, cu 24 de episoade, care se desfășoară în perioada 1-24 decembrie. De asemenea, servește ca numărătoare inversă pentru ziua cea mare.

Crăciunul suedez atinge apogeul pe 24 decembrie – cu familie, mâncare și Moș Crăciun!

De regulă, suedezii au așteaptări mari de la Crăciunul lor. Ar trebui să fie zăpadă, dar cer senin, toată lumea să fie sănătoasă, șunca trebuie să fie suculentă și gustoasă, iar cadourile trebuie să fie numeroase. Mai mult, copiii trebuie să fie fericiți și să se comporte bine, iar căminul este de așteptat să fie cald și luminos. Toată lumea face tot posibilul ca totul să fie perfect, iar suedezii sunt probabil mai bine plasați geografic decât majoritatea pentru a sărbători Crăciunul. Lumânările și luminile mereu prezente oferă un contrast frumos cu întunericul iernii, căsuțele din lemn roșu sunt cele mai atractive atunci când sunt îmbrăcate în zăpadă, iar brazii stau întunecați și liniștiți la marginea pădurii. Moș Crăciun vine și Steaua Nordului strălucește sus pe cerul nopții.

Pentru a licita completati urmatorul formular :

    *produsele sau serviciile trebuie să fie în concordanță cu scopul și obiectul campaniei - sprijinul copiilor aflați în centrele de plasament și casele/apartamentele în regim rezidențial aflate în supravegherea și coordonarea Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului ale tuturor sectoarelor din Municipiul București, a Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București și ONG-uri de profil.