Săptămâna ,, Şcoala Altfel-Să ştii mai multe, să fii mai bun!” reprezintă perioada destinată activităţilor de educaţie non-formală din fiecare an. Între 18 şi 22 aprilie CIVITAS împreună cu Federaţia Sindicatelor din Educaţie ,,Spiru Haret”, Consiliul Municipal al Elevilor, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Palatul Naţional al Copiilor şi Casa Corpului Didactic a Municipiului Bucureşti a propus o serie impresionantă de activităţi pentru elevi. Aproximativ 9000 de elevi bucureşteni din toate ciclurile şcolare s-au bucurat de oportunitatea de a participa la mai multe programe.
„Pauză de Cultură” a fost un eveniment dedicat liceenilor. Pe data de 18 aprilie 497 de elevi s-au s-au alăturat profesorilor coordonatori pentru a viziona piesă de teatru ,,ArtOrchestra” la Teatrul Naţional ,,Ion Luca Caragiale” din Bucureşti. După încheierea piesei participanţii au avut plăcerea de a ascultă un discurs motivaţional susţinut de domnul Ionuţ Corpaci.
„Paradisul Animalelor” a fost şansă elevilor din ciclul primar al învăţământului să culeagă informaţii despre lumea necuvantatoareleor în cadrul vizitelor cu autocarul la Grădina Zoologică şi la Circul Globus. Spectacolul de la Circul globus a adus împreună 1800 de elevi, profesori şi părinţi pe data de 18 aprilie. Vizitele la Grădina Zoologică s-au desfăşurat pe tot parcursul săptămânii 18-22 aprilie. În ciuda vremii nefavorabile elevii curioşi s-au adunat în număr de 1500 pentru a descoperi mai multe despre animalele preferate.
„Bucureştiul prin Ochii Tăi” a fost un proiect din cadrul Săptămânii ,, Şcoala Altfel-Să ştii mai multe, să fii mai bun!” destinat ciclului gimnazial. Elevii au avut ocazia de a vizita în cadrul unui tur cu autocarul obiective importante de pe harta Bucureştiului: Palatul Parlamentului, Muzeul Satului, Muzeul Aviaţiei, Muzeul Militar, Centrul Vechi şi Muzeul Naţional de Artă – Palatul Regal. Această expediţie a adunat pe tot parcursul săptămânii 2300 de curioşi exploratori.
„Târgul Municipal al Firmelor de Exerciţiu” s-a adresat claselor IX – XII. Acest eveniment a avut loc pe datele 19-21 aprilie în Piaţă Universităţii, pe platoul Statui. Rolul acestui proiect a fost acela de a dezvoltă prin metode practice, deprinderile necesare atât pentru înfiinţarea cât şi pentru administrarea propriei societăţi comerciale. Elevii au avut ocazia să îşi expună propriile proiecte de simulare a unei firme. În carul deschiderii de pe 19 aprilie 2016 a avut loc Conferinţă „Primul vot” la care au participat câţiva reprezentanţi ai Inspectoratului, dar şi Primarul General al Capitalei. Cele 57 de firme participante au fost evaluate în funcţie de mai multe criterii şi au participat la mai multe concursuri:
- Cel mai bun stand
- Celmai bun catalog
- Cea mai bună prezentare (PPT)
- Cel mai bun negociator
- Cel mai bun spot
- Cea mai reprezentativă mascotă
Câştigătorii locurilor I, II, III de la fiecare categorie vor beneficia de tabere în timpul verii anului 2016 în cadrul Taberei Elevilor Activi și Merituoși pe Litoralul românesc, la Costinești.
„Campionatul Sportiv Şcolar” a fost proiectul care a evidenţiat importanţa de neignorat a sportului. Astfel, la nivelul a 26 de unităţilor de învăţământ s-au organizat campionate sportive de fotbal, handbal, baschet şi volei pentru aproximativ 3000 elevii din clasele gimnaziale. Câştigătorii competiţiilor au fost premiaţi cu tabere în cadrul Taberei Elevilor Activi și Merituoși pe Litoralul românesc, la Costinești.
Comments are closed