Scoala Altfel 2015
,,Să ştii mai multe, să fii mai bun” a fost un proiect realizat de echipa CIVITAS. Activităţi aparţinând unor domenii diverse(sport, arte, istorie, ecologie, etc.) au fost dedicate elevilor din Bucureşti şi s-au desfăşurat pe parcursul a patru zile, în mai multe unităţi şcolare.
- ,,Festivalul Artelor”a oferit contextul propice elevilor bucureşteni de a-şi dezvolta latura artistică. La Palatul Naţional al Copiilor s-a desfăşurat un concurs de cultură gnerala între echipaje din şase licee din capitală. Competiţia a inclus şi probe de teatru, muzică , dans, arte plastice. Câştigătorii au fost premiaţi cu diplome şi excursii. Activităţile au inclus vizite la Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul George Enescu, Muzeul Costumelor Populare din România, Casă Dinu-Lipatti.
- ,,Târgul Grădiniţelor Bucureştene”a reunit peste 30 de unităţi participante. Timp de trei zile Palatul Naţional al Copiilor a fost gazdă unui târg de prezentare al grădiniţelor din capitală. Fiecare stand a fost înveselit cu poze şi cu materiale didactice. Scopul acestui eveniment a fost acela de a informa cât mai bine parinitii.
- Conferinţa -,, Drepturile şi obligaţiile elevilor”a fost un eveniment care a reunit elevi din cadrul Consiliului Municipal al Elevilor şi din Consiliile Şcolare ale elevilor. Invitaţi avizaţi din domeniul depturilor elevilor au impărtăşit cunoştinţele lor publicului. Conferinţă s-a terminat o prezentare a planului Consiliului Municipal al Elevilor pentru anul şcolar.
- ,,Nataţie interactivă”a fost un proiect care a avut scopul de oferi oportunitatea elevilor de a înota. Timp de patru 60 de elevi din ciclul primar de invaţătmânt s-au bucurat de înot. Toate activităţile au fost supravegheate de antrenori de nataţie.
- ,,Festivalul Sportului de Masă” a fost un proiect care a reunit elevii din 45 de unităţi şcolare pentru a realiza activităţi sportive. Proiectul a avut două părţi: prima parte a inclus workshop-uri despre anatomie, sănătate şi alimentaţia sănătoasă şi dezbateri pe aceleaşi teme, iar a două parte a constat într-o competiţie sportivă.
- ,,Plantează, Reciclează şi Creează-Capitala creşte verde”a oferit oportunitatea elevilor din 14 unităţi şcolare să înveţe mai multe despre cum să protejeze natura din jurul lor. Elevii au plantat cu ajutorul coordonatorilor puieţi de stejar, de tei şi de mesteacăn. Au realizat obiecte din materiale reciclabile, iar echipa câştigătoare a primit o excursie tematică de două zile la Predeal.
- ,,Bucureştiul prin ochii tăi”a fost un proiect în care timp de patru zile 4050 de elevi şi 450 de profesori din 85 de şcoli au descoperit cele mai importante locaţii din capitală. Circuitul a inclus 6 locaţii: Grădina Zoologică, Muzeul Naţional al Satului ,,Dimitrie Gusti”, Centrul Vechi, Arena Naţională, Muzeul Militar Naţional ,,Regele Ferdinand I” şi Muzeul Aviaţiei.
- ,,Bucureştiul de ieri şi de azi”a fost un concurs destinat elevilor din ciclul gimnazial. 11 şcoli au participat la acest eveniment. Concursul a constat în redactarea unor răspunsuri la întrebări legate de istorie, clădiri, personalităţi din domeniul muzicii sau artelor. Etapă finală a avut loc la Palatul Naţional al Copiilor unde au fost premiaţi câştigătorii.
- ,,Capitală a Vechiului Regat” a fost un proiect de conştientizare adresat elevilor capitalei. După distribuirea unei bibilografii ce conţinea informaţii despre istoria capitalei, elevii au participat la o competiţie
unde şi-au demonstrat cunoştinţele dobândite.
Comments are closed