[td_block_15 custom_title=”Scoala Altfel 2017″ category_id=”258″ limit=””]
[td_block_15 custom_title=”Apel II CIVITAS 2016 ” category_id=”254″ limit=””]
[td_block_15 custom_title=”Macro Proiecte CIVITAS 2016″ category_id=”255″ limit=””]
[td_block_15 custom_title=”Civitas 2016″ category_id=”223″ limit=””]
[td_block_15 custom_title=”Civitas 2015″ category_id=”200″ limit=””]
[td_block_15 custom_title=”Scoala Altfel 2015″ category_id=”199″ limit=””]
[td_block_15 custom_title=”Descriere Civitas” category_id=”191″ limit=””]
[td_block_15 custom_title=”Cum aplic ?” category_id=”192″ limit=””]

Apel I CIVITAS proiecte ianuarie – martie 2017

Pentru încurajarea elaborării și implementării proiectelor educative de către unitățile de învățământ, sub egida Parteneriatului Civic pentru Educație CIVITAS, PROEDUS organizează până în data de 30 ianuarie 2017, ora 17:00, o sesiune de inițiere de noi proiecte în cadrul Apelului I CIVITAS 2017. Pentru mai multe detalii, rugăm unitățile de învățământ bucureștene doritoare (grădinițe, școli gimnaziale și licee) să consulte „Regulamentul CIVITAS 2017 – Ghidul aplicantului pentru proiecte extrașcolare în cadrul Parteneriatului Civic pentru Educație”.

Acest demers vine în sprijinul tuturor acelora care s-au implicat sau care doresc să participe activ la programul CIVITAS. Pentru orice alte informații și consiliere cu privire  la inițierea de noi proiecte, precum și la reconfigurarea unor proiecte deja formulate, dar neselectate în cadrul Apelurilor CIVITAS anterioare, ne puteți contacta la următorul număr de telefon: 0720472727 – Gabriel Manea (Coordonator Proiecte CIVITAS).

In contextul Parteneriatului Civic pentru Educatie si ca urmare a constituirii comitetului CIVITAS la nivelul Municipiului București, format din reprezentanti ai Centrului de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, Consiliul Municipal al Elevilor, Palatul Național al Copiilor, Casa Corpului Didactic a Municipiului București, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Națională a Asociaților de Părinți-Învățământ Preuniversitar, PROEDUS asigură resurse pentru proiectele extrașcolare destinate elevilor bucureșteni.

În vederea îndeplinirii scopului principal enunțat prin strategia CIVITAS, și anume acela de a stimula implicarea responsabilă, competentă, convergentă, coerentă, activă și pro-educațională, în interesul mobilizării și formării globale a tinerei generații, proiectele propuse vor fi elaborate, promovate si derulate cu participarea cadrelor didactice și a personalului de conducere din unitățile de învățământ, a elevilor, a părinților și a membrilor organizațiilor sindicale din Capitală.

Scopul CIVITAS este de a încuraja și susține logistic și financiar proiecte extrașcolare, inițiate și derulate în concordanță cu obiectivele Parteneriatului Civic pentru Educație.

Obiectivul CIVITAS este de a coagula și activa o comunitate de inițiatori de proiecte la nivelul unităților de învățământ (grădinițe, școli gimnaziale și liceal) din București, pentru a contribui la adaptarea sistemului educațional nonformal la nevoile actuale ale elevilor.

 

Depunerea de proiecte are loc în perioada 09 ianuarie – 30 ianuarie 2017, iar cererea de susținere a proiectului va fi transmisă, în format electronic, la adresa civitasbucuresti@yahoo.com, până la data de 23 ianuarie 2017orele 17:00, cu mențiunea „Cerere proiect – Unitatea de învăţământ aplicantă” în subiectul e-mail-ului.