Curs “Management organizational in Consiliile Elevilor din Bucuresti” 

 

Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret al Primăriei Municipiului București, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti și Consiliul Municipal al Elevilor București, lansează un nou apel pentru participarea elevilor reprezentanți, membri ai Consiliilor Școlare ale Elevilor sau ai Consiliului Municipal al Elevilor, din unitățile de învățământ liceal, din Capitală, la cursul ”Management organizațional în Consiliile Elevilor din București”. Cursul este gratuit și se derulează pe durata a 20 de ore, pe parcursul a 5 ședințe de curs a câte 4 ore, în perioada 9 mai – 6 iunie 2015, sâmbăta, în intervalul orar 10 – 14.

Aplicanții eligibili sunt elevii reprezentanți, membri ai Consiliilor Elevilor, din învățământul liceal din București (exclusiv).

Scopul cursului este formarea, dezvoltarea și exersarea competențelor elevilor reprezentanți din Consiliile Școlare și Consiliul Municipal din București de a proiecta, iniția, planifica, organiza, desfășura și evalua activități specifice de reprezentare și proiecte extracurriculare și extrașcolare, în vederea creșterii impactului acestora asupra colegilor reprezentați, comunităților din unitățile de învățământ din care provin și mediului preuniversitar, astfel formându-le diferite categorii de competențe și sprijinindu-i în procesul de dezvoltare personală.

Competențe specifice:
1. Asimilarea conceptelor și rolurilor de Leadership, specifice activităților de reprezentare a elevilor și asumarea conștientă a acestora.
2. Identificarea și asimilarea activităților și acțiunilor specifice statutului de elev reprezentant și concretizarea acestora prin structurarea unor planuri de acțiuni/strategii.
3. Conștientizarea canalelor de comunicare, instrumentelor de management al conflictelor și de luare a deciziilor și utilizarea/aplicarea acestora în contextul parteneriatelor CSE/CME – comunitate.
Tematica acoperită:
Modul 1: Dezvoltare personală a elevilor reprezentați pentru și prin exersarea rolurilor specifice contextului de reprezentare;
Modul 2: Principiile, procesele și canalele de comunicare proactivă și eficientă;
Modul 3: Activități și instrumente specifice de reprezentare și luare a deciziilor;
Modul 4: Managementul conflictelor;
Modul 5: Strategii și planuri de acțiune; Evaluare.
Repartizarea elevilor pe grupe şi graficul orelor de curs pentru seria a II-a de formare sunt disponibile mai jos. Elevii înscriși au fost notificați printr-un e-mail de confirmare a înscrierii și participării (pe adresa completata in formularul de inscriere), având obligația de a se prezenta la locația desfășurării cursurilor, conform detaliilor de mai sus și cu o copie a cărții de identitate, o adeverință care să ateste calitatea de membru al Consiliului Elevilor și acordul parental tipărit, completat și asumat de către unul dintre reprezentanții legali.
Programul este organizat sub egida Parteneriatului Civic pentru Educatie – CIVITAS, constituit din Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul PROEDUS, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” și Consiliul Municipal al Elevilor. Pentru mai multe detalii puteti consulta sectiunea CIVITAS si ne puteti contacta la adresa civitasbucuresti@gmail.com.
Succes tuturor!